Style
28 Comments

Mijn Ultieme Basics voor Een Functionele Lente Garderobe

Lente Garderobe

Met een verhuizing in zicht doet het ideale moment zich voor om te beginnen met het minimaliseren van mijn kledingkast (dat is chique, voor kleding wegdonderen en weinig overhouden). Je weet wel, wat ik sinds november vorig jaar al zeg dat ik wil doen. Ik ben geen minimalist. Zelfs al wilde ik het zijn. Ik hou van dingen, heel veel dingen, maar het idee van meer minimalistisch leven en een kledingkast die opgebouwd is rond een aantal goede basics spreekt me al een tijd aan.

Sindsdien heb ik mijn kledingkast wel opgeruimd en een hoop kleding weggedaan, maar echt streng en genadeloos keuzes maken, dat is me nog niet gelukt. Je groeit tenslotte niet meer uit kleren en bij alles denk je “Nee joh, ik bewaar het nog even, misschien draag ik dat nog wel een keer bij die en die gelegenheid”, maar ik ga dus uit huis en dat is de perfecte kans om met een schone lei te beginnen. Daarom zocht ik een aantal van mijn ultieme basics voor een frisse, functionele lente garderobe bij elkaar, als richtlijn voor wat the cut gaat overleven en wat niet.

Ultieme Lente Garderobe

The Basic Tee

Onmisbaar. Ik zou best tevreden zijn met elke dag een effen t-shirt dragen.

The Cropped Top

De hele winter zijn we koppig doorgegaan met het dragen van deze gekrompen topjes. Prima met een warm vest eroverheen, maar nu mag het weer écht.

The Sweater

Als de zon onder gaat is het toch wel erg koud in het park. En oversized truien combineren met rokjes en shorts is het beste wat er is.

Jeans / Trousers

Duh.

The Skirt

Pencil, skater, midi en ik wil eigenlijk ook de good ol’ spijkerrok weer. Stijlinspiratie op Pinterest doet rare dingen met je. Had ik mijn spijkerrokje uit groep 8 maar bewaard.

The Randoms

Nog een paar dingen die ook heel erg nodig zijn. Een goede witte blouse, een turtle neck en een lekker vest om aan te trekken over je outfit die nog net wat te optimistisch was voor de onvoorspelbare Nederlandse lente.

Wat is jouw ultieme basic voor deze lente?

Share on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

28 Comments

 1. Leuk artikel, ik heb ook echt veel te veel kleding in mijn kast die ik nooit draag. Succes met het minimaliseren van je kledingkast!
  Liefs, Iris

 2. wat een leuk artikel! alle kleding vind ik ook echt prachtig! mooie kleuren en een leuk stijltje zeg maar :) xoxo

 3. Ohh fijne basics, daar houd ik van. Eigenlijk zou ik mijn kledingkast ook eens moeten “minimaliseren”, maar ik ben zo slecht in dingen weg doen…

 4. Wat een fijne basics allemaal<3 Ik houd ook wel van een mooie eyecatcher soms, maar verder vind ik dat minimalistische stijltje heel pretty!
  X Emma

 5. Wauw, wat een leuke items! Zou je de linkjes ervan bij willen zetten? Ik wil namelijk héél graag weten waar ik bijvoorbeeld die t-shirts kan kopen :)

 6. Leuk artikel, mooi vormgegeven ook! Basics beginnen ook steeds meer deel uit te maken van mijn kledingkast, kan heel blij worden van een goed T-shirt of goed zittende jeans haha! Succes met minimaliseren!

 7. Leuk artikel! Ik moet inderdaad ook echt een keertje streng zijn als ik mijn kledingkast uitzoek. En ik moet ook op zoek naar fijne basics. Zo’n fijne gebreide trui staat overigens ook nog hoog op mijn wishlist!

  ♥♥♥ Saskia

 8. Haha heel herkenbaar! Ik ruim regelmatig mijn kast op. Maar ik weet mezelf altijd te overtuigen dat ik ze allemaal ooit nog zal gaan dragen. Fijne selectie!

 9. Wow, wat bij mij ontbreekt is een soort van rode draad in mijn stijl. Echt alles past perfect bij elkaar bij deze stuks, haha. Ik kan dat niet, kast opruimen.. Ik kan geen afstand doen van die ene broek van maat 134 waar ik nét in pas, maar die zo lelijk is dat iedereen wegloopt als je hem aandoet. Maar oké.

 10. de cropped top is niet echt voor mijn lichaam gemaakt. Maar ik vind wel dat je een hele leuke stijl/goede smaak hebt ;) haha

 11. Nikki de Haan says

  Hi Dewi,

  Heb jij mijn berichtje goed ontvangen? :-)
  Ik hoor graag van je!

  Groet,
  Nikki

 12. Wat een mooi artikel! Ik heb sinds kort basic t-shirts gekocht. Ik snap echt niet waarom ik het niet eerder heb gedaan. Ik leef er nu echt in.

 13. Heerlijk zo’n lijst met basics :) Mijn favoriete basic voor de lente is een creme-wit tshirt. Heel simpel maar echt zo essentieel voor veel outfits haha! Succes met de verhuizing binnenkort :)

  • Aah wat lief! Ik heb een beetje een enorme writersblock en een gebrek aan inspiratie de afgelopen tijd. Hoop heel snel terug te zijn met een nieuw artikel!

   • Ah dat is echt balen! Hoop inderdaad dat ik snel weer een nieuw artikel kan lezen :D

 14. Super handig overzicht, ik hou van basics. Ik moet ook maar weer eens mijn garderobe uitmesten en aanvullen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *