Life
14 Comments

11 x Het leven van een begin-twintiger in gifjes en quotes

hetlevenvaneenbegintwintiger

Jouw leven als begin-twintiger (of eind tiener) is niet makkelijk. Vroeger dacht je dat begin twintigers echte volwassenen waren. Mensen die weten wat ze willen en hun leven helemaal op orde hebben. Het blijkt een grote fata morgana. Een mooie illusie die vervaagt, hoe dichterbij je komt. Je voelt jezelf al vijf jaar alsof je nog 17 bent en je snapt nog steeds weinig van de wereld of van jezelf. Herkenbare dingen uit het leven van een begin-twintiger en andere wijsheden in de vorm van gifjes en quotes uit HBO’s serie ‘Girls’.

1. Je volwassen zelf worden blijkt een fulltime opgave

Je hebt werk, school en een heel druk sociaal leven. Je moeder snapt niet hoe je het allemaal in een week propt. Tussen dat alles door probeer je volwassen te worden (“Want ik ben 21. Dat hoort nu toch ongeveer wel een beetje?”) en snap je eigenlijk ook nog heel erg weinig van jezelf. Het is allemaal niet makkelijk.

HBO Girls GIF

2. Je perfect uitgestippelde levensplan verloopt niet helemaal zoals verwacht

Of in ieder geval niet zo makkelijk en vlekkeloos als verwacht. Het feit dat alles anders loopt dan je van tevoren in jouw perfectionistische, idealistische hoofd had bedacht is best een beetje eng.

HBO Girls Gifs

3. Het is fijn om af en toe even slecht te gaan in de stad. Op woensdagavond bijvoorbeeld. Nu kan het nog

Aan de andere kant zit je precies in de fase van je leven waarin je nog gekke dingen kunt doen waar je spijt van krijgt en wat nog sociaal geaccepteerd wordt, voordat je écht volwassen bent.

HBO Girls levenslessen

4. Maar die heartfelt confessions kun je beter bewaren tot je weer nuchter bent

Al is het soms juist heel erg leuk om alles te zeggen wat je altijd al wilde zeggen tegen iemand, maar waar je de ballen niet voor had.

HBO girls elijah hannah

5. Je ouders denken misschien dat jij een zooitje ongeregeld bent, maar jij vindt dat ze het best met je treffen

Het kan altijd erger, mam.

anigif_enhanced-buzz-32150-1362438495-1

6. De hele wereld lijkt een succesvoller leven te lijden dan jij

Social media zijn vergif. Heel erg leuk, maar ook heel erg vervelend om steeds maar weer de geweldige nieuwe banen en wereldreizen voorbij te zien komen van je studiegenoten.

HBO Girls Gif / Classy

7. Dates en relaties zijn (nog steeds) onbegrijpelijk

Net als toen je 14 was, snap je nog steeds niets van relaties en daten. Misschien zelfs minder. Je weet niet eens welke kant je op wilt met je eigen leven, laat staan samen met iemand anders. Nu ben ik sowieso een dikke vette noob op het gebied van daten en relaties, maar als je alle clichés, door de maatschappij opgelegde labels en bizarre Tinder taferelen even laat voor wat het is, willen we volgens mij uiteindelijk gewoon dit.

8. Of het maakt plotseling wel allemaal sense

Ergens worden de relaties (zowel liefdes als vrienden) die je hebt ook volwassener. Ik denk dat de beste relaties degene zijn waarin je gewoon je eigen ding kunt doen en elkaar niet zozeer nodig hebt, maar gewoon bij elkaar bent simpelweg omdat je heel graag bij elkaar wilt zijn.

HBO Girls / I don't need you

9. Je wordt beter in keuzes maken en nee zeggen

Je weet misschien niet wat je wel wilt, maar je weet wel wat je vooral allemaal niet wilt. Dat is ook wat waard.

HBO Girls / Saying No

10. Het is oké om niet te voldoen aan verwachtingen

Mensen verwachten dingen van je. Goede prestaties op school, afstuderen, een baan vinden. Van al die verwachtingen word je depri en gestresst. Het is oké om te falen of even de tijd te nemen om dingen op je eigen tempo te doen.

HBO Girls / Jessa en Hannah

11. Je houdt je vast aan de gedachte dat alles uiteindelijk op zijn plaats zal vallen

Het leven is vallen en opstaan, enzo. Uiteindelijk komt alles vast goed en over 10 jaar lach je om deze jongere, verdwaalde versie van jezelf die niets snapt van de wereld.

HBO Girls

Source HBO / Jessica Miglo / Tumblr
Share on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

14 Comments

 1. Heel herkenbaar! Ik weet soms even niet of ik nou nog een kind ben of al een volwassen vrouw. Mensen om me heen gaan samenwonen en krijgen al kinderen (wat ik zelf nog erg vroeg vind). Het verschil is vooral tussen m’n dorp, waar mbo’ers van mijn leeftijd al werken en gezinnetjes stichten, en hier in de stad, waar iedereen nog los gaat en studeert. Stiekem geloof ik ook wel dat alles uiteindelijk op z’n plaats valt. Ik heb al genoeg paniek om m’n studie een jaar vooruit te plannen, laat staan m’n hele toekomst!

 2. Hahaha, zó herkenbaar dit. Ik voel me inderdaad al 5 jaar lang alsof ik nog 16 ben en vraag me dan ook vaak genoeg af wanneer ik nou eindelijk eens ‘volwassen’ word. :’)

 3. Herkenbaar! En ik heb zo gelachen om de gifjes! Super leuk artikel :) Liefs!

 4. Superleuk artikel om te lezen! “Je voelt jezelf al vijf jaar alsof je nog 17 bent en je snapt nog steeds weinig van de wereld of van jezelf” haha zoooo herkenbaar voor me :) x

 5. Super originele en leuke post! Ik hou echt van zulke gifjes haha :)
  X Emma

 6. Leuke posts, cool met die gifjes. GIRLS<3
  Die laatste klopt zo hard bij mij, alles komt goed!
  Mooie blog heb je, leuk je te ontdekken!
  xo Charlotte – aliceroxy

 7. Oooh hou op, schei uit, zo herkenbaar allemaal! Gelukkig maken die Girls gifjes het net allemaal een beetje minder erg haha

 8. Die gifjes maken het echt af, al ben ik nog niet begin twintig sommige dingen zijn wel herkenbaar hahah! Ik heb je op mijn blog trouwens genomineerd voor de Liebster Award!

 9. Leuk geschreven met die gifjes erbij! Het is ook zó waar… Ik voel me momenteel ook echt in zo’n tussenfase zitten. Aan de ene kant wil ik al volwassen zijn en ‘settelen’ (ik haat dat woord), maar aan de andere kant wil ik het liefst weer een kindje op de basisschool zijn, waar het je grootste probleem was met wie je die dag zou gaan spelen… Is vast de eerste midlife crisis, dit.

 10. Zo herkenbaar. Echt. Ik ben zelf ook 21, en Girls is zo realistisch! Heb wel een beetje een hekel aan Hanna, oeps ;) Team Marnie hier! En Shoshanna <3 Maar heel goede post dit, vind me hier net als jij helemaal in terug!

  XO Imke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *