Beauty, Featured
6 Comments

Beauty Branding I Love

Beauty Branding

Branding is iets wat me altijd al geïntrigeerd heeft. Zeker nadat ik in 2013 een minor Brand Design volgde (waar ik overigens Esther leerde kennen), waarvoor we ons eigen winkelconcept moesten bedenken met daarbij de complete branding, de visuele identiteit en het imago (sorry als ik met gekke communicatie jargon smijt). Pinterest is de kleine online goudmijn op dit gebied, met enorm veel fijne inspiratie. Ik struin het dan ook regelmatig af op zoek naar mooie logo’s, websites en packaging. Cosmetica is een productgroep waarvoor de branding heel belangrijk is. Het maakt het merk herkenbaar, maar voegt ook een bepaald gevoel toe. De luxe verpakkingen van YSL bijvoorbeeld, of de schattige packaging van Benefit. Onderstaande merken zijn mijn persoonlijke favorieten op het gebied van beauty branding.

Beauty Branding

Aesop

Aesop is opgericht in 1987 en is daarmee, ondanks het gevoel dat het merk oproept, geen hele oude klassieker. De packaging heeft wat weg van een ouderwets medicijnmerk, maar dat vind ik juist heel tof. Ze gebruiken zowel plantaardige ingrediënten, als ‘labratory-made’ ingredienten, wat de packaging ook weer heel sterk maakt. De producten zelf zijn wat aan de prijzige kant, maar daar krijg je wel high quality producten voor terug. Een cool stukje decoratie is het daarbij natuurlijk ook.

 

Beauty Branding

& Other Stories

Dit complete merk is eigenlijk een lust voor het oog. Van de inrichting van de winkels en de website, tot de packaging van de producten en de prijslabels aan de kleding. Het allerbeste van dit merk vind ik nog wel de productfotografie. Als je & Other Stories nog niet op Instagram volgde, doen! Veel wit, pastelkleurtjes en minimalisme. Mijn drie favorieten (dat is wel aardig te zien aan het design van mijn blog geloof ik) op een prachtige manier samengebracht.

Beauty branding

Herbivore Botanicals

Herbivore was voor mij een nog onbekend merk dat ik voor het eerst tegen kwam op Pinterest. Herbivore Botanicals is een merk met alleen 100% natuurlijke producten. De filosofie achter het merk is dat het één niet ten koste hoeft te gaan van het ander, daarom zijn alle producten ook veganistisch en puur van plantaardige stoffen. Tot in de puntjes, want ook de verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal.

Beauty branding Maison Martin Margiela

Maison Martin Margiela

Sinds ik een parfum van MMM zag bij Ivania wil ik er één. Niet omdat ik ze überhaupt geroken heb (maar dat schijnt ook dik in orde te zijn), maar puur omdat ze zo cool verpakt zijn. Mijn portemonnee heeft het tot nu toe alleen nog niet toegelaten.

Heb jij ook van die beauty merken waarvan je alleen al een product zou kopen omdat de branding zo mooi is?

Share on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook

6 Comments

  1. Thestylepieces.wordpress.com says

    Wauw wat is dit origineel! dit is echt super leuk om te lezen aangezien ik branding zo interessant vind!

  2. Aah jaa ik herken dit wel! Als de branding goed is wil ik vaak iets van dat merk of concept kopen hihi :) Die minor klinkt superleukk waar heb je die gevolgd? (alvast inspiratie op doen voor mijn minor, hihi)

    • Ja ik vond het echt een super leuke minor voor als je geïnteresseerd bent in vormgeving en merken! Ik heb ‘m gevolgd op de Hogeschool Utrecht.

  3. Heerlijk om te lezen dat ik inderdaad niet de enige ben die zo enthousiast van goede branding! Zeker niet als die ook nog verder gaat dan de verpakking: het personeel (en hun manier van omgaan met klanten) in de winkels, de interieurs (materialen, verlichting, vormen, geur), een totaalbeleving. Tsja, daar wil ik mijn geld wel aan uitgeven! En die lege verpakkingen, blijven die bij jullie ook eeuwig bewaard?

    Ik ontdekte je blog vandaag via lastdaysofspring, hier wordt ik blij van! Blijf je volgen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *